Hagymás tök
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg zsenge tök
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1-1.5 dl tej
- 1-2 fej hagyma
- reszelt sajt és bacon szalonna ízlés szerint
- só
- bors petrezselyem
- pici zsiradék
Elkészítés
A tököt meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A közepét kiszedjük. A zsemléket apróra daraboljuk és leöntjük a tejjel. Ezután összemorzsoljuk, és összekeverjük 1 tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a szintén apróra vágott l nagy vagy 2 kisebb hagymával. A tökkarikákat kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, és a közepüket megtöltjük a fenti masszával. Végül a tejfölt összekeverjük l tojással, és tetszés szerint teszünk bele reszelt sajtot, ezzel a tökkarikákat leöntjük. Aki szereti, tehet a tetejükre 1-1 szelet bacon szalonnát is. Pirosra sütjük. Önálló ételként salátával fogyasztjuk, de lehet feltétként is enni. Hidegen is jó.
Megjegyzés
Gyors, olcsó, finom.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.